Latest Movie :

İncir Reçeli 1 İzle

İncir Reçeli 1 İzle, Film izle -ONLİNE FİLM İZLE, yerli film izle, 2015 yerli filmler, Türk filmleri, yerli korku filmleri, yerli komedi filmleri.









İNCİR REÇELİ
İncir Reçeli 1 dediğimizde aklımıza ilk gelen şüphesiz Halil Sezai ve İsyan ‘ı . Film 2011 yılındaki romantik filmleri arasında yer almakta ve en başarılılarından sayılmaktadır. Halil Sezai bu filmde müzisyen kimliğinin yanı sıra oyuncu kimliğini de ispat etmiş bulunmaktadır. Duygu karakterini canlandıran Melike Güner ise Doktorlar dizisindeki başarısıyla bu filmde de iddialıdır. Başrollerini Halil Sezai ve Melike Güner paylaşmaktadır. Aytaç Ağırlar‘ın hem yazdığı hem yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği  incir reçeli 1 izle filmi sıra dışı romantik bir dramayı bizlere sunmaktadır. Acıklı bir Türk Filmi deyip geçen sinema eleştirmenlerine karşılık tutkunları defalarca izleyerek gişelerdeki başarısını da tüm ülkeye kanıtlamıştır.

incir receli 1 izle
incir receli 1 izle

Metin rolünü canlandıran Halil Sezai, filmde 30 yaşında ve televizyon Showları için skeç yazarak hayatını kazanmaktadır. En büyük hayali ise yazdığı senaryonun filme uyarlanması olan Metin, bu hayalini bir türlü gerçekleştirememektedir. Her gün gittiği barda bir gece bir kızla tanışır. Bu kız Duygu dur. Duygu gece barda sarhoş olur , Metin ‘ e gidecek bir yeri olmadığını söyler, Metin ‘de Duygu’yu evinde o gece misafir eder hem de tüm misafirperverliğiyle . Kendisi Kanepede yatar , kendi yatağını Duygu ‘ya verir.İncir reçeli 1 filminin devamında ise Duygu sabah bir not bırakarak evi terk eder. Metin ‘in ise aklına düşer. Sonra tekrar karşılaşırlar ve film bu şekilde gelişir. Filmde kullanılan şarkılardan şüphesiz en çok ses getireni İsyan ‘dır. Diğer müziklerin çoğunluğunu ise Engin Bayrak üstlenmiştir. İlk maşta romantik bir masal gibi başlayan filmin sonu trajik bir hikaye İle son bulur. Sonunda ağlatan bir film diyebiliriz.  Halil Sezai çıkışını bu film ile gerçekleştirip , müzikteki başarısıyla da günümüzde zirvedeki yerini korumayı başarıştır. Duygu sürekli bir kaçış halindedir ve Metin buna anlam verememektedir. Gel zaman git zaman derken bir gün Duygu ‘yu takip eder ve Duygu’nun hayatındaki sırrı öğrenir ve tüm klişelere karşı sıra dışı bir aşk gelişir. Sinema eleştirmenlerinin 2011 yılının 14 Şubat filmleri arasında en çok eleştirdiği filmdir İncir Reçeli. Eleştirmen eski bir TV filmi olan Ay Işığında Saklıdır ‘daki Toprak Sergen ‘in canlandırdığı karakter olan Uygar ‘ı Metin ‘ e , Duygu’yu ise Sil Baştan filminin Clamentine’e benzetmektedir. Gerçekte de bakarsak karakterler benziyor ama hikayeler çok çok farklı. Türk Sineması karakter fikirleri konusunda özgün olma zorluğunu halen taşımaktadır. İncir reçeli izleyenlerin dikkatini çeken ayrıca dar ve kısıtlı mekanlarda çekilmesi de farklı bir eleştiri konusu. Eleştirmenler aynı zamanda gişe zamanlamasının iyi olduğundan dolayı bir başarı kaydettiği yönünde de fikirleri aynıdır.

Kim ne derse desin İncir Reçeli gerçek anlamda başarılı bir dram filmidir. Evet belki daha iyileri yapılmıştır ve yapılacaktır ama hakkı yenilmemelidir. Aynı zamanda filmde AIDS farkındalığı da yaratılmıştır. AIDS ‘in bir kader olmadığını da kanıtlamaktadır. 2014 yılının Eylül ayı’nda da 2. Si yayınlanan İncir Reçeli 1 tekpart izlemek isteyenler ilki gibi etkileyici olmasa incir reçeli 2 de yine de seyretmeye değer bir filmdir. Erkekleri bile ağlatan 35 film arasına girmeyi başarmış bu film, hikaye böyle bitemez diyenleri 2. Si ile büyük ölçüde rahatlatmıştır.Sınırsızlar Kulübü adlı filmdeki AIDS farkındalığı yaratma düşüncesi bu filmde daha da geniş bir yer bulmuştur. Bu film hastalıkla mücadeleye yer veren ve başrol oyuncusuna Oscar ödülü kazandıran bir film olma özelliği de taşır. Pozitif Yaşam Derneği ise HIV i aşka engel olarak gösterildiğini savunarak İncir Reçeli HIV farkındalığına gölge düşürdü yorumları yapmıştır.Aytaç Ağırlar’ın ilk yönetmenlik deneyimini yansıtan İncir Reçeli ne olursa olsun izlemeye değer bir film. Aşk Tesadüfleri Sever ile aynı zamanda vizyona girmesi bence şanssızlık yaratmış olan bir filmdir İncir Reçeli. Apayrı konulara sahip filmleri karşılaştırmak büyük bir acımasızlık. Halil Sezai hem oyunculuğu hem de müzisyenliği ile göz doldurmaktadır . İyi Seyirler
Share this article :

Yorum Gönder